Investiční obory

Vysoká náročnost na výběr skutečně cenných a kvalitních exemplářů na
světovém trhu a složitost určení vzácného předmětu vyžaduje velmi specifické
know-how a letité odborné zkušenosti.

Díky naší dlouholeté praxi Vám můžeme poskytnout služby v těchto investičních
oborech, které má naše zavedená společnost díky své dlouhé praxi.

Numismatika

Je historická věda, která se zabývá platebními prostředky (mincemi, žetony a předmincovními typy platidel) a jejich historickou úlohou.

Numismatika

Notafilie

Je sbírání papírových platidel (zejména bankovek, směnek a cenných papírů) a nauka o nich.


Notafilie

Faleristika

Je pomocná věda historická zabývající se popisem a historií řádů a vyznamenání

Faleristika

Filatelie

Je obor zabývající se poštovními známkami a kolky, jejich vzhledem, výrobou a použitím, poté co byly vydány poštovními úřady.

Filatelie

Starověké umění

Ancient Art Services je unikátní produkt společnosti Numfil nabízející klientům aktuální informace na trhu s uměleckými předměty hlavně z období starověku.

Starověké umění

Nejdražší mince

Nejdražší mincí prodanou v aukci je americký dolar, tzv. „Flowing Hair Dollar“, který byl v roce 2013 prodán za rekordních $10,016,875.

Nejdražší mince

Nejdražší bankovka

Nejdražší vydraženou bankovkou je US $1,000 z roku 1891 s portrétem generála George Meadeho. Tato bankovka byla prodána na aukce v USA v roce 2013 za $ 2,585,000.

Nejdražší bankovka

Nejznámější známka

Modrý mauricius je patrně nejznámější, i když nikoliv nejcennější známka. Jedna z několika exemplářů těchto známek s hodnotou dvě pence byla vydražena na aukcích za 1,6 milionu švýcarských franků, ovšem nejvzácnější podoba modrého mauritia je na obálce polepené jak modrou, tak červenou variantou. Soukromý sběratel za tento dopis údajně zaplatil 4 miliony dolarů.

Nejznámější známka

Nejdražší vyznamenání

Nejdražším vyznamenáním prodaným v aukce je řád tzv. „Victoria Cross“ udělený kapitánovi Noelu Chavasseovi. Vydraženo v roce 2009 v aukci v Londýně za téměř Ł 1,500,000.


Nejdražší vyznamenání

Nejdražší starobylá starožitnost

Soška lvice, původem ze starobylé Mezopotámie stará téměř 5000 let, prodaná v roce 2007 v aukci Sotheby‘s za $57.2 millionů.


Nejdražší starobylá starožitnost

Hlavním důvodem sbírání starožitností z tohoto období je nejenom investiční efekt, nýbrž také požitek z vlastnictví krásného vzácného historického uměleckého předmětu někdy staršího i více jak 2000 let, na kterém se při jeho tvorbě podíleli nejlepší umělci v dané zemi a možnost využití daného exempláře jako unikátní dekorace pro svůj domov či kancelář.


Nejdražší starobylá starožitnost